Jahodová torta

Jahodová želé torta (fotorecept)

Autor receptu: remy

Jahodová plnka na piškótovom ceste kombinovaná s tvarohovo-šľahačkovým krémom, poliata jahodovou želatínou. Jahodové osvieženie na horúce jarné dni.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si korpus 26 cm: 4 žĺtky vymiešame s cukrom a mliekom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridávame vanilkový cukor. Preosiatu múku, solamyl a kypriaci prášok pridávame do vymiešaných žĺtkov a striedavo pridávame vyšľahaný sneh z bielkov. Jemne zmiešame. Upečieme v zohriatej trúbe na cca 160 °C 20 min
  2. Jahodový krém: pripravíme si jahodovú dreň - Jahody prepláchneme vodou, očistíme, rozmixujeme a prepasírujeme. Do prepasírovanej zmesi pridáme cukor. Cca 250 ml zmiešame s 250 ml vody a pridáme cca 2 lyžice cukru (zaleží od sladkosti jahôd). V malej časti zmesi si rozmiešame zlatý klas, ktorý pridáme do horúcej dreni a krátko povaríme puding. Tento puding počas chladnutia občas premiešame. Puding natrieme na korpus pokvapkaný višňovým likérom.
  3. Tvarohovo-šľahačkový krém: Tvaroh vymiešame s 2 lyžicami cukru, šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s tvarohom. Krém natrieme na jahodový puding.
  4. Jahodová želatína: V hrnci si dáme napučať želatínu do vody podľa návodu. Pripravíme si jahodovú dreň - Jahody prepláchneme vodou, očistíme, rozmixujeme a prepasírujeme. Do prepasírovanej zmesi pridáme cukor.Cca 250 ml zmiešame s 250 ml vody a pridáme cca 2 lyžice cukru (zaleží od sladkosti jahôd). Jahodovú dreň zapracujeme do želatíny podľa návodu. Do zahriatej - rozpustenej želatíny pridávame dreň, zmiešame metličkou. Vychladnutú jahodovú želatínu nalejeme na tvarohový krém. Tortu necháme vychladnúť v chladničke min 12 hodín, tak chutí najlepšie.