Jahodová torta
Autor receptu: herarecepty
Komerčný recept
Postup
- Predhrejte rúru na 180° C. Vymiešajte tuk maslová príchuť s vanilkovým cukrom, potom pridajte po jednom žĺtky. Nakoniec do zmesi pridajte smotanu a dobre premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a vyšľahajte si bielky do tuha. Pridajte múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešajte a nakoniec pridajte bielkový sneh. Cesto vylejte na vopred vymastený a vysypaný plech alebo do koláčovej formy.
- Pečte asi hodinu a potom nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte jahody – umyte a rozpoľte ich, potom ich postupne klaďte na korpus a nakoniec zalejte želatínou. Tortu vložte do chladničky, aby želatína stuhla. Potom môžete podávať a dozdobiť šľahačkou.