Jahodová torta
Jahodová torta so želatínou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dobrá úroda jahôd a môj menší výmysel. Posúďte sami...
Nenáročný recept aj pre začiatočníkov.
10-12 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom, soľou do peny, postupne striedavo pridáme olej, mlieko. Nakoniec varechou vmiešame múku. Tortovú formu (26 cm priemer), vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 20 minút.
- Suroviny na tvarohovú plnku a želatínu.
- Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na malé kúsky.
Vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Obe prekrojene strany pofŕkame jahodovým džúsom. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh a došľaháme.
- 3/4 krému nanesieme na prekrojený korpus, položíme druhú polovicu korpusu a potrieme zbytkom plnky, uhladíme. Poukladáme jahody (prípadne iné ovocie).
- Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a vylejeme na ovocie. Tortu dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
- Foto v reze.