Jahodová pochúťka s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: kika22222

Tvarohové koláčiky veľmi obľubujem, a preto som sa inšpirovala receptom zo stránky pluska.sk, trošku som si ho však upravila.

10
porcií
35 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame maslo, práškový cukor, múku, kypriaci prášok, vajce a štipku soli.
  2. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho chvíľku odstáť.
  3. Pripravíme si tvarohovú plnku. Najskôr vymiešame zmäknuté maslo, cukor a žĺtky. Pridáme tvaroh, Zlatý klas a tuhý sneh zo štyroch bielkov.
  4. Odležané cesto rozvaľkáme a prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Cestom vyložíme dno i boky formy. Na cesto poukladáme pokrájané jahody, niekoľko jahôd si necháme na ozdobu. Na ne rozotrieme tvarohovú plnku.
  5. Koláč posypeme mletými mandľami a dáme piecť približne na 60 minút do rúry vyhriatej na 170 °C.
  6. Zvyšok jahôd použijeme na ozdobenie vychladnutého koláča a posypeme mandľami. Prajem Dobrú chuť :-)