Jahodová bábovka

Jahodová bábovka s mandľami

Autor receptu: herarecepty

Bábovka s čerstými jahodami a mandľovými lupienkami.

16
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. rastlinným tukom ľahko vymažeme a múkou vysypeme formu s polomerom 10 cm. Krém vytvoríme zmiešaním rastlinného tuku a cukru, miešame, kým nevznikne svetlý a nadýchaný krém. Pridáme vajcia - jedno po druhom a mandľový extrakt. Pridáme preosiatu múku a mleté mandle. Olúpeme a roztlačíme jahody. Vzniknuté pyré a 5 kvapiek potravinárskeho farbiva pridáme do tretiny cesta. Dobre premiešame.
  2. Začneme s čistou zmesou. Polovicu zmesi nalejeme do pripravenej nádoby. Pridáme červenú zmes. Jemne zakrúžime nožom a zarovnáme. Pridáme zvyšné neochutené cesto. Pečieme v rúre 50 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo. Ak ostane suché, bábovka je upečená.
  3. Bábovku necháme vo forme 30 minút vychladnúť a až potom ju vyklopíme. Zmiešame cukor s lyžičkou vriacej vody a vytvoríme polevu. Zľahka pokvapkáme vrch koláča. Ozdobíme nakrájanými jahodami a plátkami mandlí.