Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste
Autor receptu: sandra
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút na 140-160 °C |
Postup- Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri nízkej teplote prvú hodinu pečieme zakryté pri 160 stupňoch Celzia, druhú hodinu teplotu znížime na asi 140 stupňov, občas prelejeme výpekom.
- Kapustu nakrájame na tenké rezance, vo väčšom hrnci rozpálime cukor (pozor, nesmie zhorieť) a vložíme kapustu, prilejeme víno, šťavu z pomaranča, pridáme rascu a necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s knedľou.
- Náš tip: Z výpeku a červeného vína možno redukciou (postupným odparením tekutiny) získať krém, ktorým mäso prelejeme.
|