Jágere - Jágerrecht (fotopostup)

Autor receptu: akeber

V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by nepoznala vôňu tohoto kulinárskeho poľovníckeho tajomstva " jágerek " .

20 min minút
príprava
40 -50 min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Srdce , pečeň umytú odblaníme , nakrájame na plátky . Cibuľu nakrájame na drobno , popražíme na masti do zlatista .
  2. Pridáme mletú červenú papriku .
  3. Pridáme na plátky nakrájané srdce až neskôr pečeň (srdce zhruba 30 min , pečeň stačí krátko 10 min ....ak po prerezaní nie je vo vnútri krv pečeň je urobená . Čím dlhšie pečeň pražíte tým je tvrdšia ) . Polovicu pretlačeného cesnaku , mleté čierne korenie a nové korenie , papriku pálivú , borievky .
  4. Popražíme , podusíme a podlejeme troškou červeného vína . Dusíme , miešame . Na záver dochutíme pridáme druhú polovicu cesnaku a majoránku . Až na koniec osolíme . Podávame s chlebom a červeným vínkom . Dobrú chuť !