Jágere - Jágerrecht (fotopostup)
Autor receptu: akeber
V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by
nepoznala vôňu tohoto kulinárskeho poľovníckeho tajomstva " jágerek " .
20 min minút príprava |
40 -50 min minút tepelná úprava |
Postup
- Srdce , pečeň umytú odblaníme , nakrájame na plátky . Cibuľu nakrájame na drobno , popražíme na masti do zlatista .
- Pridáme mletú červenú papriku .
- Pridáme na plátky nakrájané srdce až neskôr pečeň (srdce zhruba 30 min , pečeň stačí krátko 10 min ....ak po prerezaní nie je vo vnútri krv pečeň je urobená . Čím dlhšie pečeň pražíte tým je tvrdšia ) . Polovicu pretlačeného cesnaku , mleté čierne korenie a nové korenie , papriku pálivú , borievky .
- Popražíme , podusíme a podlejeme troškou červeného vína . Dusíme , miešame . Na záver dochutíme pridáme druhú polovicu cesnaku a majoránku . Až na koniec osolíme . Podávame s chlebom a červeným vínkom .
Dobrú chuť !