Jaffa koláč

Autor receptu: an3da

Tento recept pripravujem v zime častejšie, ale ak jesto pomaranče môž ho hocikedy urobiť.

Postup

  1. Z vajec, cukru, oleju, mlieka a múky do ktorej sme dali pečivový prášok si vyšľaháme cesto. Pečieme ho na väčšom plechu aby sme poodkrajovali kraje, alebo na strednom a prerežeme cez poly. Väčší plech je tento na ktorom som piekla, 41 krát 34 a menší 27 krát 37.Hrúbka cesta podľa vôli, ja mám rád ked je tenšie, tak krájam aj okolo aj po hrúbky - ztenšujem a potom je plnka hrubšia. Ked je menší pomaranč tak dám dva.
  2. Ked sa upečie a trochu vychladí, ked ho prerežeme, potrieme ho lekvárom, marhuľovým.
  3. 1 dcl vody, 15 lyžíc cukra dáme prevariť a do toho dáme 5 lyžíc lekváru, povaríme a pridáme postrúhaný pomaranč a pomrvené cesto. Aby sme pomaranč mohli strúhať, musí odstáť v zmrazovači. Predtým ho necháme min. 2 hodiny vo vode do ktorej sme dali soľ, ocot a sodu bikarbonu. Potom tú plnku potrieme na lekvárové cesto.
  4. Na koláč ešte vylejeme čokoládovú polevu. P.S. Pomaranč iba odstojí v tej slanej vode aby sa umyla nečistota a to cesto čo sme poodkrajovali tak ho pomrvíme a varíme s vodou, cukrom, lekvárom a pomarančom.