Jadransko-Eskimová torta

Autor receptu: citrusik001

Tento recept je moje dielo, na ktoré som patrične hrdá. Túto tortu som s veľkými obavami robila ako darček pre priateľa - gitaristu na 18-te narodeniny. Keďže som si chcela byť istá, že mu bude chutiť, tak som do nej dala dve rozdielne plnky, ktoré sa úžasne dopĺňajú. Výsledok bol taký, že aj napriek tomu, že môj priateľ, ako som zistila až keď som mu ju dala, neznáša tvaroh :D Ale aj napriek tomu ju zbaštil a úplne zabudol, že tam nejaký tvaroh je :)

20
porcií
60 minút
príprava
15x2 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatok musím upozorniť, že suroviny nie sú vážené na klasickú malú tortovú formu, ale na normálny plech, keďže som z korpusov tvarovala gitarku, ktorá je dosť veľká. Cesto: Žĺtky s 90g cukru a vodou vyšľaháme do biela, pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doňho zvyšných 90g cukru a zamiešame. Vmiešame do cesta, rozdelíme na dve časti, jeden korpus by mal byť trochu hrubší a dáme piecť.
  2. Mandľový krém: Mlieko, cukor, puding a žĺtok dobre rozmiešame a uvedieme za stáleho miešania do varu. Pozor! Ten potvorský puding veľmi ľahko prihára! Necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo do jemna. Do pudingu pridáme mandle a zamiešame to celé s maslom.
  3. Kokosový krém: Mlieko, cukor, puding a žĺtok rovnako privedieme do varu a necháme vychladnúť. Pridáme kokos a zamiešame s vyšľahaným maslom a tvarohom.
  4. Najchutnejšie je podľa mňa rozdeliť tortu na dve polovice. Aby sa chute nebili. Na hrubší korpus natrieme na jednu polovicu kokosový krém a na druhú polovicu mandľový krém. Na to dáme tenší korpus a znovu na polovice zvyšok krémov. Vyšľaháme šľahačku a dáme jej na vrch veľa! Asi tak 3 cm, je tam veľmi dôležitá. Necháme poriadne stuhnúť a horsa do maškrtenia. Síce je to asi najväčšia kalorická bomba na svete, ale raz za rok stojí za to.