Jadranská torta (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Túto tortičku pozná asi každý. Robila som ju pre ocka na narodeniny, keďže miluje orechové, no nemusí príliš maslové :) .. Ocko bol spokojný a to je pre mňa hlavné ...
10 porcií |
100 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom, olej a premiešame. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy ( moja má priemer 22 cm ) a upečieme vo vyhriatej rúre.
- Korpus po upečení necháme vychladnúť.
- Cukor, maizenu a žĺtok rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s krupicovým cukrom. Po častiach pridáme puding a vyšľaháme.
- Do maslovej hmoty pridáme nasucho opražené a pomleté lieskové orechy.
- Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme stuhnúť.
- Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a so stužovačom šľahačky a natrieme na plnku.
- Čokoládu si môžeme aj rozpustiť nad parou, ja som zvolila hoblinky :) .. Biedna výzdoba.. ale chuťovo úplne lahodná tortička :))))