Jadranská torta (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Túto tortičku pozná asi každý. Robila som ju pre ocka na narodeniny, keďže miluje orechové, no nemusí príliš maslové :) .. Ocko bol spokojný a to je pre mňa hlavné ...

10
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom, olej a premiešame. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy ( moja má priemer 22 cm ) a upečieme vo vyhriatej rúre.
  2. Korpus po upečení necháme vychladnúť.
  3. Cukor, maizenu a žĺtok rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s krupicovým cukrom. Po častiach pridáme puding a vyšľaháme.
  4. Do maslovej hmoty pridáme nasucho opražené a pomleté lieskové orechy.
  5. Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme stuhnúť.
  6. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a so stužovačom šľahačky a natrieme na plnku.
  7. Čokoládu si môžeme aj rozpustiť nad parou, ja som zvolila hoblinky :) .. Biedna výzdoba.. ale chuťovo úplne lahodná tortička :))))