Jadranská oriešková torta

Autor receptu: klaura

Pamätáte sa na hodiny varenia na základnej škole? Práve tam som sa túto tortu naučila ... :) je to už pár rokov, tuším okolo 40 ... ale chutí stále skvele. Predstavte si horkastú chuť korpusu ... lebo ide do neho málo cukru a veľa kakaa ... chuť pražených lieskovcov v kréme a na to ešte jemnú šľahačku ... proste nebíčko v papuľke, ako vraví Krónerko :). Tak poďte ju vyskúšať ...

8-10
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín upečieme korpus v tortovej forme.(žĺtka+cukor+olej+kakao, sneh,múka) Necháme vychladnúť.
  2. Na suchej panvici, alebo v mikrovlnke na chrisp panvici si opražíme lieskové oriešky, šúchaním medzi dlaňami odstránime šupky- ktoré idú dolu, a zomelieme ich. Uvaríme hustú kašu z mlieka, maizeny, cukru a žĺtka. Vymiešame maslo a pridáme vychladnutú kašu a lieskové oriešky. Natrieme na korpus.
  3. Vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme na orieškový krém. Ľubovoľne ozdobíme a dáme stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
  4. No ... mne to zdobenie veľmi nejde, ale dobrá bola aj tak ... :)