Jablkový liaty koláč (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

45 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. vymiešame žltky s cukrom a primiešame zmäknutý Palmarin či Heru
  3. potom striedavo pridávame polohrubú múky s PDP a vlažné mlieko
  4. vymiešame polohuté cesto do ktorého jemne vmiešame sneh z bielkou
  5. polovicu vylejeme na múkou vysypaný plech a druhú polovicu - môže byť menšia si odložíme
  6. na cesto rozložíme postrúhané jablka , posypeme škoricovým aj vanilkovým cukrom
  7. navrstvíme tvaroh zmiešaný s cukrom - môžeme nechať kopky alebo ho rozotreme
  8. navrch pridáme zbytok cesta a rozotrieme , pečeme pri 160°C cca 35 - 40 minut
  9. DOBRÚ CHUŤ