Jablkový koláč s rumom (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduchý jablkový koláč upečený šup šup.

1plech
porcia
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka opláchneme vodou a namočíme v polovici množstva rumu. Jablká nastrúhame, šťavu nevytláčame použijeme aj zo šťavou.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny.
  3. Postupne pridáme olej, múku, jablká, orechy, čokoládu, hrozienka aj s rumom, v ktorom boli namočené a sódu bikarbónu.
  4. Cesto je hustejšie. Rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme.
  5. Upečený ešte teplý koláč polejeme z druhou polovicou rumu.
  6. Necháme vychladiť a ozdobíme šľahačkou.