Jablkový koláč s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: janikbj

25-35 minút
na 150-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, cukru a prášku do pečiva si spracujeme cesto. Podľa potreby pridáme 3-4 PL mlieka,aby sa cesto dalo spracovať a vyvaľkať. Kto chce,môže použiť svoje obľúbené cesto na pité. Cesto rozdelime na 2 časti (menšiu a väčšiu). Väčšiu časť vyvaľkáme a dáme na dno hlbšieho plechu vymasteného maslom a vysypaného hrubou múkou. Cestom vyložíme aj kraje. (na obrázku mám polovičnú dávku v malom pekáčiku, aby vás nemýlilo)
  2. Jablká nakrájame na tenké plátky alebo nahrubo nastrúhame. Premiešame ich s cukrom (množstvo v rozpise je len veľmi orientačné, závisí od chuti jabĺk a od toho,aké sladké máte radi. ja som dala oveľa menej) a práškovým pudingom (vrelo odporúčam vanilkovo-smotanový Dr.Oetker). Zmes sa najlepšie mieša rukami. Jablkovú plnku rozložíme na pripravené cesto na plechu.
  3. Rozvaľkáme si aj druhú časť cesta a priložíme ňou pripravený koláč. Okraje popritláčame. Povrch trochu popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry (150-180 stupnov) upiecť do zlata (cca 25-35min.,treba sledovať).
  4. Koláč necháme poriadne vychladnúť, aby plnka stuhla. Pocukrujeme.