Jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Recept mám z rakúskych stránok internetu. Skúšala som ho prvýkrát a príjemne ma prekvapil. Použité jablká majú chuť marhúľ:-) Podelím sa s vami, vyskúšajte.
6 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme, prekrojíme, zbavíme jadra. Polovice jabĺk z vonkajšej strany niekoľkokrát pozdĺžne narežeme, ale nie úplne. Pokvapkáme citrónom.
- Medzitým vymiešame maslo, štipku soli, vanilkový a práškový cukor.
- Postupne primiešame vajcia.
- Nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Tortovú formu s priemerom 26 cm (ja som použila klasickú formu) vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Uložíme cesto a navrch uložíme jablká. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi 40 minút.
- Kým začne rozvoniavať torta, nasucho opražíme mandľové lupienky.
- Marhuľový džem necháme chvíľu ohriať v mikrovlnke, zmiešame s 1 PL práškového cukru. Keď bude torta takmer hotová, vyberieme ju, natrieme jablká pripravenou zmesou, posypeme opraženými lupienkami a dáme ešte na 10 minút zapiecť. Hotovo.
- Skôr som nemohla pridať tento recept, bol obsadený PC :-)