Jablkovo-tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Recept zo Života pochádza z minulého storočia :-) krásne 80 roky...

8
porcií
60 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, masla, žĺtka a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať v chlade...moje cesto je trochu tmavšie z trstinového cukru a špaldovej múky, kľudne môžete použiť svetlú múku aj cukor...
  2. z mlieka a cukru si uvaríme hustý puding, preložíme ho na tanier a zakryjeme potravinárskou fóliou, aby sa neurobila kožka,
  3. pokiaľ nám puding chladne, tak si prepasírujeme tvaroh, zmiešame ho s citrónovou šťavou, postrúhanou kôrou a žĺtkom, obielime jablká a nakrájame na mesiačiky, posypeme cukrom a škoricou, pridáme hrozienka aj rumom a premiešame, trochu ich pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestmavli.
  4. Vyformujeme si cesto do formy, tak, aby prekrývalo aj boky, do vymiešaného tvarohu pridáme vychladnutý puding, premiešame a nanesieme na cesto,
  5. na tvaroh poukladáme na husto ochutené jablká s hrozienkami a vložíme do vyhriatej rúry,
  6. Tortu pečieme asi 55 minút, tu je už upečená, ešte nechať vychladnúť...to je asi najťažšia časť, lebo vábivo vonia :-)