Jablkové slimáky
Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru
Autor receptu: hviera
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- 3 jablká nastrúhame na jemno, nechávame aj šťavu. Pridáme jogurt, múku a sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto má byť mäkšie, takže v prípade potreby treba pridať múku alebo jogurt.
- Cesto si môžeme vyvaľkať, ale ja som len rukou poroztláčala na obdĺžnikový formát. Je to rýchlejšie a mne sa jogurtové cestá moc neosvedčili vaľkať. Treba aj dosť múky.
- Zvyšné jablká nastrúhame na hrubo, navrstvíme ich na cesto, posypeme ešte škoricou.
- Cesto s jablkami nakrájame na pásiky a každý zrolujeme. Takto pripravené slimáky dáme do zapekacej misy a pečieme 30-40 minút na 180 stupňoch.
|