Jablkové slimáky

Jablkovo-škoricové slimáky bez pridaného cukru

Autor receptu: hviera

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. 3 jablká nastrúhame na jemno, nechávame aj šťavu. Pridáme jogurt, múku a sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto má byť mäkšie, takže v prípade potreby treba pridať múku alebo jogurt.
  2. Cesto si môžeme vyvaľkať, ale ja som len rukou poroztláčala na obdĺžnikový formát. Je to rýchlejšie a mne sa jogurtové cestá moc neosvedčili vaľkať. Treba aj dosť múky.
  3. Zvyšné jablká nastrúhame na hrubo, navrstvíme ich na cesto, posypeme ešte škoricou.
  4. Cesto s jablkami nakrájame na pásiky a každý zrolujeme. Takto pripravené slimáky dáme do zapekacej misy a pečieme 30-40 minút na 180 stupňoch.