Jablkovo - makový koláč

Autor receptu: rea1

Tento recept uviedla pani Anna Čunderlíková vo svojom blogu cunderlikovamgr.blog.sme.sk. A pretože sa mi veľmi pozdáva, je sezóna jabĺk a jablkových koláčov nikdy nie je dosť, chcela by som ho zverejniť na Vareche. Dúfam, že tým neporušujem žiadny Kódex ani nič iné.

15 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, cukor, maslo, múku, mak, jablká a jogurt dobre vymiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Ešte raz premiešame a vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C asi 25-30 minút. Ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom rozmiešaným s vanilínovým cukrom. Vychladnutý koláč pokrájame na štvorčeky. Je to rýchly, nenáročný a hlavne chutný koláč.