Jablkovo-maková torta (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
mal to byť zákusok, a celkom iný...:)
2 torty porcie |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a mlieko. Šľaháme do hustej peny, prisypeme mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min.
- Medzitým si pripravíme jablkovú plnku: na panvicu dáme maslo s cukrom a necháme skaramelizovať.
- Pridáme na hrubo nastrúhané jablká s vanilkovým cukrom a škoricou. Dusíme asi 10 min.
- Plnka smotanová: zmiešame tvaroh so smotanou, pridáme vanilku a podľa chuti cukor.
- Upečenú, vychladnutú piškótu rozkrájame na pásy hrubé asi 7 cm.
- Vystelieme ňou misku, natrieme asi 1 cm vrstvu smotanového krému a znovu vyložíme piškótou.
- Takto to asi vyzerá. Dáme stuhnúť do chladu asi na 1 hod.
- Keď je torta stuhnutá, vyklopíme ju a vrch opatrne potrieme asi 1/3 jablkovej plnky: do uvarených skaramelizovaných jabĺk zamiešame želatiny ktoré sme rozpustili asi v 2 dcl vody.
- Necháme stuhnúť.
- Takto vyzerá v reze.
- Piškóty bolo veľa tak som robila tortu aj bez smotany. Namiesto nej som dala jablkovú plnku, ktorej bolo tiež veľa.