Jablkovo-kakaový závin
Autor receptu: marianna76
Tento závin máme radi, z tejto dávky vyjdu tri. Je šťavnatý, kakaový a málo cesta.
120 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- očistíme si jablká, môžu byť i so šupou radšej, lepšie sa potom strúhajú
- takto
- vymačkáme šťavu, dáme do panvice, pridáme cukre
- dusíme
- po udusení, pridáme rum - nemusíme, strúhanku, kakao
- dobre premiešame a necháme vychladnúť
- Na cesto potrebujeme kvások, ktorý si pripravíme. kvasnice + cukor + trochu vlažného mlieka / nie vrelého/ - viem mnohí to tu vieme, ale náhodou ...
- Zamiesime si z kvásku a z ostatných surovín na cesto... cesto, ktoré posypeme jemne múkou, prikryjeme utierkou a dáme kysnúť /asi jednu hodinu/
- rozdelíme na tri bochníky
- Nečakáme, postupne rozvaľkáme a plníme vychladnutou plnkou.
- Zavinieme...
- Postupne si spravíme tri záviny. Dáme na plech, vyložený papierom na pečenie... alebo dakto aj potiera tukom... Popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. 180 stupňov / 20 min.
- Necháme voľne vychladnúť. Ja som nepotierala ničím, ale kto ako robí... môže sa.