Jablkový zákusok

Jablkové šľahačkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: helena10

15-17 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko. Prisypem múku s práškom do pečiva a štipkou soli a vymiešané cesto (miešala som mixérom) vylejem na vymastený a posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
  2. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15-17 minút. Kontrola špáradlom. Nechám chladnúť.
  3. Jablková plnka: Očistené a na plátky nakrájané jablká v množstve 750 g dám variť do 8 dcl džúsu zmiešaného s vodou. Pridala som balíček škoricového cukru. V 2 dcl džúsu zmiešaného s vodou som vymiešala Zlatý klas. Jablká varím asi 3-4 minúty. Záleží od tvrdosti jabĺk - naše minuloročné už neboli najtvrdšie. Potom jablká vyberiem na sitko a šťavu z varenia vlejem späť do hrnca. Pridám k nej rozmiešaný Zlatý klas a uvarím puding. Pomer džúsu a vody je na vás, a môžete variť len vo vode. Ja som chcela spotrebovať zostatok džúsu.
  4. Na upečený korpus rozložím najprv uvarené nechladené jablká a na jablká vylejem uvarený horúci puding. Odložím do chladu.
  5. Po vychladnutí a stuhnutí pudingu navrch rozotriem vyšľahanú šľahačku. Pripravila som ju podľa návodu – vyšľahaním studeného mlieka, práškovej šľahačky a pridala som práškový cukor. Zákusok nechávam v chladničke 5 hodín. Posypem nastrúhanou horkou čokoládou.
  6. Tento zákusok chutí najlepšie na ďalší deň. Ale ochutnali sme skôr, lebo bolo ťažké odolať výbornému sladkému pokušeniu... Želám dobrú chuť.