Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Kombinácia zemiakového cesta,jablk a želatiny zo šumienky.
44 porcií |
30 minút príprava |
25-30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Jablka očistím,na dno hlbokého plechu položím papier na pečenie a naň nastrúham na uhorkovom strúhadle jalká.Ak sú jablká kyslejšie posýpem ich troška cukrom a škoricovým cukrom.
- V miske si zhnetiem cesto,
- rozvaľkám a položím na jablká.Upečiem.
- Medzi tým si pripravím želatinu.V 1/2 l vody rozpustím šumienku,nechám ju vyšumieť,/ja som použila Dr Oetker,ale song je lepšia/,
- pridám džus,cukor a zl.klas
- a uvarím.
- Medzi tým sa koláč upečie,papier odstranim
- a vylejem naň želatinu.nechám vychladnuť.
- Pokrajam na rezy.