Jablkový zákusok
Jablkové pudingové kocky s krémom (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Jablkové potešenie pre všetky mlsné jazýčky.
Postup
- Cesto: Celé vajcia vyšľahám s cukrom a štipkou soli do svetlej masy. Potom jemne metličkou primiešam po častiach múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva.
- Cesto rozotriem na tukom vymastený a strúhankou posypaný vyšší plech 20x35 cm. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov okolo 20 minút. Kontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- Umyté jablká aj so šupkou nakrájam na stredné kocky, polejem citrónovou šťavou. Dám do kastróla, zalejem nálevom a osladím cukrom. Ja som 750 ml nálevu urobila zmiešaním kompótovej jablkovej šťavy, pomarančového sirupu a vody. Nálev si spravte podľa vlastnej chuti a možností... Použitým surovinám treba prispôsobiť aj množstvo cukru.
- Keď jablká s nálevom zovrú, hneď do nich vlejem pudingy v prášku vymiešané vo vode. Jablká nerozváram, nechávam aj kocky. Na miernom ohni pár minút miešam a uvarím pudingovú jablkovú plnku. Ešte horúcu vylejem na upečený vychladnutý korpus. A opäť nechám poriadne vychladnúť.
- Krém: Krém vyšľahám z uvedených studených surovín. Natieram na poriadne vychladnutú jablkovú pudingovú plnku. Odložím do chladu na aspoň na 4 hodiny.
- Potom som zákusok posypala mletými orechmi aj mandľami.