Jablkový zákusok

Jablkové pudingové kocky s krémom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Jablkové potešenie pre všetky mlsné jazýčky.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia vyšľahám s cukrom a štipkou soli do svetlej masy. Potom jemne metličkou primiešam po častiach múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva.
  2. Cesto rozotriem na tukom vymastený a strúhankou posypaný vyšší plech 20x35 cm. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov okolo 20 minút. Kontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
  3. Umyté jablká aj so šupkou nakrájam na stredné kocky, polejem citrónovou šťavou. Dám do kastróla, zalejem nálevom a osladím cukrom. Ja som 750 ml nálevu urobila zmiešaním kompótovej jablkovej šťavy, pomarančového sirupu a vody. Nálev si spravte podľa vlastnej chuti a možností... Použitým surovinám treba prispôsobiť aj množstvo cukru.
  4. Keď jablká s nálevom zovrú, hneď do nich vlejem pudingy v prášku vymiešané vo vode. Jablká nerozváram, nechávam aj kocky. Na miernom ohni pár minút miešam a uvarím pudingovú jablkovú plnku. Ešte horúcu vylejem na upečený vychladnutý korpus. A opäť nechám poriadne vychladnúť.
  5. Krém: Krém vyšľahám z uvedených studených surovín. Natieram na poriadne vychladnutú jablkovú pudingovú plnku. Odložím do chladu na aspoň na 4 hodiny.
  6. Potom som zákusok posypala mletými orechmi aj mandľami.