Jablkové langoše (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Na toto sladké jedlo sa chystám už dva roky, od kedy som objavila recept. Raz nemám jablká, inokedy chuť na sladké, alebo najčastejšie, pamäť. Znova som si listovala v receptoch na jablkové dobroty a ... konečne som sa pustila do realizácie.
4 porcie |
20 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká som si nastrúhala najemno, pridala som jogurt.
- Polovicu množstva múky som dala špaldovú a druhú polohrubú. Do jamiek som dala PDP, SB, soľ a cukor.
- Všetko som zmiešala vareškou a potom rukou. Cesto je dosť vláčne, ak sa lepí, treba pridať lyžicu múky.
- Urobila som si valec, nakrájala kúsky cesta, tie som potom rukou roztlačila na placku a malým valčekom dovaľkala na hrúbku asi 0,5 cm - 0,7 cm.
- Na panvicu som si dala olej tak na dno, nie viac ako pol cm. Položila som prvý langoš a minútu opiekla z jednej strany na slabom plameni.
- Obrátila som a zas 1 minútu zo strany druhej som nechala dopiecť.
- Po upečení každý putoval na tanier s papierovými utierkami a potom do misy kde som ich posypala škoricovým cukrom.