Jablkové kolieska

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z múky, masla, práškového cukru, vajec a soli zarobíme linecké cesto, ktoré potom vtláčame do pripravených formičiek. Pečieme pri teplote 180-190 o C asi osem až desať minút.
  2. Medzitým nastrúhame jablká a dáme ich variť s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Varíme asi 30 minút, jablká sa nesmú celkom rozvariť. Uvarené jablká necháme vychladnúť a potom ich rozdelíme do upečených košíčkov.
  3. Dáme do chladničky a vyšľaháme šľahačku. Dáme ju do ozdobného vrecúška a jednotlivé kolieska ozdobíme podľa fantázie.
  4. NÁŠ TIP: Upečené košíčky z lístkového cesta môžete naplniť rôznymi plnkami - výborná je napríklad tvarohová s hrozienkami. V sezóne sú skvelé aj náplne s drobným ovocím - malinami či černicami.