Jablková torta s mandľami
Autor receptu: redakcia
12-16 porcií |
15 minút príprava |
65 minút na 170-180 °C |
Postup- Cesto: Zmiešame múku, práškový cukor a studené maslo a rukami zmes rozmrvíme na mrveničku. Pridáme polovicu vajca a zamiesime cesto, ktoré necháme vychladnúť 10 minút v mrazničke.
- Medzitým ošúpeme a zbavíme jadier všetky jablká a každé rozdelíme na osem mesiačikov. Plnku pripravíme zmiešaním masla a cukru do, ktorého vmiešame vanilku, brandy. Postupne pridávame vajcia a miešame mixérom na malých otáčkach. Suché ingrediencie (mandle, múku ) pridáme nakoniec.
- Z chladničky vyberieme odstáte cesto a rozvaľkáme ho na placku s hrúbkou 2,5 až 3 mm a vložíme do štandardnej okrúhlej alebo hranatej formy. Navrch cesta dáme mandľovú plnku a dobre rozotrieme. Navrch poukladáme mesiačiky jabĺk a posypeme škoricovým cukrom a pečieme na 170 – 180 °C asi 40 až 50 minút. Po vychladnutí vyberieme z formy a ozdobíme mandľovými lupienkami a rezmi červeného jablka.
|