Jablká vo vlastnej šťave (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Je sezóna skorých bielych jabĺk a každý rok si ich takto pozaváram na zimu ... na štrúdle, pité, žemlovky ... Samozrejme, že takto možno pozavárať akékoľvek jablká ... Poznámka z 5.9.2011: dnes som skúsila takto zavariť jesenné jablká - padavky, ale tie šúpať treba! koža je príliš hrubá na škoblanie :)

5 minút
na 95 °C

Suroviny

Postup

  1. Používam padané jablká. Najskôr ich umyjem ...
  2. Jablká nešúpem, vykrojím len veľmi otlčené miesta. Strúham dookola iba zdravé jablko - aj so šupkou.
  3. Nastrúhanú masu dobre vyžmýkam.
  4. A natlačím do pohárov.
  5. Ešte precedím šťavu z jabĺk - je to 100% šťava, výborná od smädu, dobre vychladená ...
  6. Jablká sú natlačené v pohároch, už ich len zavíčkujem a sterilizujem. 5 min. pri 95 stup.C