Jablká vo vlastnej šťave (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Je sezóna skorých bielych jabĺk a každý rok si ich takto pozaváram na zimu ... na štrúdle, pité, žemlovky ... Samozrejme, že takto možno pozavárať akékoľvek jablká ...
Poznámka z 5.9.2011: dnes som skúsila takto zavariť jesenné jablká - padavky, ale tie šúpať treba! koža je príliš hrubá na škoblanie :)
Postup
- Používam padané jablká. Najskôr ich umyjem ...
- Jablká nešúpem, vykrojím len veľmi otlčené miesta. Strúham dookola iba zdravé jablko - aj so šupkou.
- Nastrúhanú masu dobre vyžmýkam.
- A natlačím do pohárov.
- Ešte precedím šťavu z jabĺk - je to 100% šťava, výborná od smädu, dobre vychladená ...
- Jablká sú natlačené v pohároch, už ich len zavíčkujem a sterilizujem. 5 min. pri 95 stup.C