Jablká do koláča - postup (fotorecept)
Autor receptu: jerica
je čas keď máme zber jabĺčok , dávam prílohu , ako robím jabĺčka do koláča k receptu,
"klasické jablkové pyté"
http://varecha.pravda.sk/recepty/klasicke-jablkove-pyte-fotorecept/5961-pouzi.html
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká , umyté , očistené , pokrájané (nestrúham) , na mesiačiky dám do kastróla , na slabšiu teplotu dám plyn , prilejem šťavu z citróna , šťavu dávam na kilo očistených jabĺk z jeden a pol citróna,
- nechám prikryté dusiť na miernej teplote , nepodlievam!! stačí chvíľu ,
- po chvíľke dusenia premiešam
- jabĺčka pustili šťavu , popučila som jablká ako zemiaky ,
- hotovo , odložím na chladné miesto , niekomu sa bude zdať , že sú tam kúsky , to vôbec nie je na škodu , tak to mám rada aj s kúskami , v koláčiku držia pokope.
Tento postup robenia jabĺčok robím aj do pohárov , je to dobre , otvorím pohár , mám rýchlejšie spravený koláčik.
- pripravené na koláč