Jablká do koláča - postup (fotorecept)

Autor receptu: jerica

je čas keď máme zber jabĺčok , dávam prílohu , ako robím jabĺčka do koláča k receptu, "klasické jablkové pyté" http://varecha.pravda.sk/recepty/klasicke-jablkove-pyte-fotorecept/5961-pouzi.html

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablká , umyté , očistené , pokrájané (nestrúham) , na mesiačiky dám do kastróla , na slabšiu teplotu dám plyn , prilejem šťavu z citróna , šťavu dávam na kilo očistených jabĺk z jeden a pol citróna,
  2. nechám prikryté dusiť na miernej teplote , nepodlievam!! stačí chvíľu ,
  3. po chvíľke dusenia premiešam
  4. jabĺčka pustili šťavu , popučila som jablká ako zemiaky ,
  5. hotovo , odložím na chladné miesto , niekomu sa bude zdať , že sú tam kúsky , to vôbec nie je na škodu , tak to mám rada aj s kúskami , v koláčiku držia pokope. Tento postup robenia jabĺčok robím aj do pohárov , je to dobre , otvorím pohár , mám rýchlejšie spravený koláčik.
  6. pripravené na koláč