Jablkový koláč

Jablčník s mrveničkou

Autor receptu: helena10

Aj takýto jednoduchý koláč dokáže potešiť.

30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Veľkosť hrnčeka – odmerky prispôsobujem veľkosti plechu a tomu, či chcem mať koláč vyšší alebo nižší.
  2. Ako prvú som si pripravila mrveničku. Všetky suroviny som rozmrvila v miske a hotovú mrveničku som odložila do chladu. Robím si viac a odkladám do mrazničky na budúce použitie...
  3. Teraz si pripravím jablkovú zmes na koláč. Neochutené sterilizované strúhané jablká si dochutím tak, ako máme radi a dávam bokom. Každý sa riadi svojou chuťou.
  4. Na cesto v miske premiešam vareškou suché ingrediencie. Pridám k ním mokré suroviny a všetko spolu vymiešam mixérom do jednoliateho cesta.
  5. Cesto vylejem na hlboký plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie. Na cesto ukladám rovnomerne kôpky ochutených sterilizovaných jabĺk. Vrch posypem škoricovou mrveničkou.
  6. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Skontrolujem špajľou.
  7. Upečený jablčník nechám pomaly vychladnúť a ešte vlažný nakrájam a ochutnáme.