Jablčník s makom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Mak a jablká,to je dobrá kombinácia.

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Múku zmiešame so zlatým klasom,soľou,škoricou a pr.do pečiva.
  2. Maslo zmäknuté vyšľaháme s vajciami a cukrom.
  3. pridáme pripravenú múku a zmiešame.Masu rozdelíme na polovicu.
  4. Do jednej polovice pridáme mak a mlieko a zamiešame.
  5. Do druhej postruhané jablká.
  6. na vymastený a múkou vysypaný plech dáme makové cesto a naň rozotrieme jablkové.Upečieme.
  7. Kým sa koláč pečie,tak si pripravíme pochuťkovú smotanu,ktorú zmiešame s vanilkovým cukrom a podľa chutí môžme pridať aj pr.cukor.Ešte na horúci rozotrieme smotanu a môžme trocha posýpať grankom,alebo granulkovou kávou.