Jablčník s makom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Mak a jablká,to je dobrá kombinácia.
30 minút príprava |
25-30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Múku zmiešame so zlatým klasom,soľou,škoricou a pr.do pečiva.
- Maslo zmäknuté vyšľaháme s vajciami a cukrom.
- pridáme pripravenú múku a zmiešame.Masu rozdelíme na polovicu.
- Do jednej polovice pridáme mak a mlieko a zamiešame.
- Do druhej postruhané jablká.
- na vymastený a múkou vysypaný plech dáme makové cesto a naň rozotrieme jablkové.Upečieme.
- Kým sa koláč pečie,tak si pripravíme pochuťkovú smotanu,ktorú zmiešame s vanilkovým cukrom a podľa chutí môžme pridať aj pr.cukor.Ešte na horúci rozotrieme smotanu a môžme trocha posýpať grankom,alebo granulkovou kávou.