Jablkovo-makový koláč

Jabĺčkovo-makový koláč bez múky

Autor receptu: redakcia

Upečte si šťavnatý koláčik podľa herečky Zuzany Vačkovej.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky a hnedý cukor vyšľaháme, prisypeme nastrúhané jablká a premiešame.
  3. Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva, prisypeme k vyšľahaným žĺtkom a jabĺčkam. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme k ostatným surovinám a zľahka premiešame.
  4. Formu na pečenie s rozmermi asi 20 x 25 cm dôkladne vytrieme maslom. Do formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
  5. Po dopečení koláč potrieme ríbezľovým džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Nakoniec posypeme lyofilizovaným ovocím.
  6. Nakrájame na kúsky a servírujeme s čerstvými jahodami.