Çikolatalı Kek (Čokoládový koláč) -Turecko

Autor receptu: archaa

Pretože v tureckých domácnostiach bývajú na vidieku často veľmi skromné zásoby potravín, pozostáva tento koláčik naozaj z jednoduchých ingrediencií. Na chuti mu to ale rozhodne neuberá. Práve naopak! Veď sa presvedčte sami....

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme.
  2. Jeden pohár z tejto zmesi odoberieme a odložíme bokom (to bude neskôr naša poleva).
  3. Múku s práškom do pečiva nakoniec pridame a vylejeme cesto do vyššej formy najlepše tortovej. Nerobte ho na plech, ten je príliš veľký!!!! Ja robim do tortovej formy, ktorej dno vysteliem papierom na pečenie.
  4. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch asi 45 minút, ale sledujte to, dlžka pečenia záleží aj od vašej rúry. Ja ho ešte pred pečenim prikryjem alobalom a tak 20 minút pred dopečením alobal odoberiem.
  5. Keď je koláč upečený,vyberieme ho z rúry a ihneď ho polejeme odloženou polevou (polievame ešte horúci). Necháme vychladnúť a potom nakrájame a podávame.
  6. Malý tip: Ja dávam miesto 2 pohárov cukru len jeden, ale zato 3 balíčky vanilkového cukru, mne je to potom veľmi sladké.