Çikolatalı Kek (Čokoládový koláč) -Turecko
Autor receptu: archaa
Pretože v tureckých domácnostiach bývajú na vidieku často veľmi skromné zásoby
potravín, pozostáva tento koláčik naozaj z jednoduchých ingrediencií. Na chuti mu to ale
rozhodne neuberá. Práve naopak! Veď sa presvedčte sami....
8 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme.
- Jeden pohár z tejto zmesi odoberieme a odložíme bokom (to bude neskôr naša poleva).
- Múku s práškom do pečiva nakoniec pridame a vylejeme cesto do vyššej formy najlepše tortovej.
Nerobte ho na plech, ten je príliš veľký!!!!
Ja robim do tortovej formy, ktorej dno vysteliem papierom na pečenie.
- Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch asi 45 minút, ale sledujte to, dlžka pečenia záleží aj od vašej rúry.
Ja ho ešte pred pečenim prikryjem alobalom a tak 20 minút pred dopečením alobal odoberiem.
- Keď je koláč upečený,vyberieme ho z rúry a ihneď ho polejeme odloženou polevou (polievame ešte horúci).
Necháme vychladnúť a potom nakrájame a podávame.
- Malý tip:
Ja dávam miesto 2 pohárov cukru len jeden, ale zato 3 balíčky vanilkového cukru, mne je to potom veľmi sladké.