Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie physalis, podlejeme suchým vínom Sauvignon Prestige Gold 08 a necháme variť asi 10 minút. Po uvarení rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko, aby v omáčke nezostali zrniečka.
- Husaciu pečeň nakrájame na 100–gramové plátky a na mierne rozohriatej panvici opečieme z oboch strán. Pečeň opečieme tak, aby nezostala ani surová, ale veľmi suchá. Po upečení pečeň osolíme a servírujeme ju na toaste z bagety, ktorú opečieme na masle.
- Všetko pekne naservírujeme a podávame s vychladeným sauvignonom radu Prestige Gold 08, ktorý krásne doladí chuť do jedla. Omáčka z physalisu má veľmi vhodnú chuť – pripomína úplne zrelý egreš.
- Náš tip: Husaciu pečeň solíme až po tepelnej úprave, aby nezostala tvrdá.
|