Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie physalis, podlejeme suchým vínom Sauvignon Prestige Gold 08 a necháme variť asi 10 minút. Po uvarení rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko, aby v omáčke nezostali zrniečka.
  2. Husaciu pečeň nakrájame na 100–gramové plátky a na mierne rozohriatej panvici opečieme z oboch strán. Pečeň opečieme tak, aby nezostala ani surová, ale veľmi suchá. Po upečení pečeň osolíme a servírujeme ju na toaste z bagety, ktorú opečieme na masle.
  3. Všetko pekne naservírujeme a podávame s vychladeným sauvignonom radu Prestige Gold 08, ktorý krásne doladí chuť do jedla. Omáčka z physalisu má veľmi vhodnú chuť – pripomína úplne zrelý egreš.
  4. Náš tip: Husaciu pečeň solíme až po tepelnej úprave, aby nezostala tvrdá.