Humus s karamelizovanou červenou cibuľkou

Autor receptu: medulienka108

Úplne jednoduchý recept pre mlsné jazýčky. Ja si veľmi rada pochutnávam na humuse s čerstvou mrkvičkou, do chrumkava opečeným paštrnákom alebo ak som hladná a nie len mlsná, v tom prípade je úplne super v pite s nastrúhanou mrkvou, niekoľkými listami šalátu a zmesou semiačok.

3 minút
príprava

Postup

  1. Zámerne som neuviedla množstvá, keďže v tomto prípade záleží na vašej preferencii. Cícer scedíme a dáme do mixéra s cibuľovým džemom (u mňa to boli 2 PL) a olúpanými strúčikmi pečeného cesnaku (ja som dala 4). Ak nemáte doma džem z červenej cibule - recept naň môžete nájsť na mojom blogu - http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/krekry-z-ovsennych-vlociek-dzem-z.html a určite ďalšie variácie nájdete i na vareche.
  2. Pridáme trochu olivového oleja a zmixujeme na hladkú masu.
  3. Dochutíme čerstvou citrónovou šťavou a soľou a môžeme podávať!
  4. Malá rada na záver. Ak si robíte ťažkú hlavu s pečeným cesnakom, v prípade núdze použite surový. Ale v takomto prípade dávajte iba minimálne množstvo, keďže chuť surového cesnaku je príliš ostrá. Ja si viem pečený cesnak pripraviť do zásoby, keď pečiem nejakú zeleninu či mäsko v rúre. Vtedy vždy na plech hodím väčšie množstvo nelúpaného cesnaku než si recept žiada a neskôr ho potom mám kedykoľvek poruke. Lahodnej chuti pečeného cesnaku sa nič tak rýchlo nevyrovná.