Šalát s hubami
Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Šampiňóny a hlivy umyjeme pod
tečúcou studenou vodou, osušíme
papierovou utierkou, nakrájame na
väčšie kusy a v miske premiešame
s olivovým olejom. Grilujeme na
plochom grile alebo grilovacej panvici,
až potom solíme a koreníme
čerstvo namletým štvorfarebným
korením.
- Medzitým prepláchneme baby
špenát a v odstredivke ho zbavíme
nadbytočnej vody. Huby pri
grilovaní otáčame z každej strany,
aby sme ich mali rovnomerne prepečené.
Ku koncu pridáme kocku
masla, zasypeme nasekanou pažítkou
a zastrekneme šťavou z citróna.
- Vložíme do misky a necháme 10
minút odpočinúť. Potom už len pridáme
hrsť sladkých čučoriedok,
baby špenát, soľ, korenie, zľahka
premiešame a môžeme podávať na
veľký tanier. Na koniec poukladáme
na vrch kúsky tvrdého syra asiago
a krehké huby enoki.
|