Hubník

Autor receptu: bambulka51

Je to moravské veľkonočné jedlo.Je veľmi chutný,majú ho radi aj deti aj dospelí.

4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 160 °C

Postup

  1. Sušené hríby zalejeme studenou vodou,osolíme a necháme asi pol hodinu nabobtnať.V tej istej vode ich povaríme 15-20 min.Vody nemusí byť veľa,hríby sa v nej vlastne dusia.
  2. Do misy dáme žemle a nalejeme toľko mlieka,koľko žemle vsiaknu ,aby sa rozmočili.Uvarené a vychladnuté hríby aj s vodou,v ktorej sa varili,nalejeme k žemlám. Rozklepneme vajíčka, nastrúhame cibuľu a prelisujeme cesnak.Osolíme,okoreníme a poriadne všetko premiešame.Ak je hmota príliš riedka, prisypeme trochu strúhanky.
  3. Na pekáči rozohrejeme olej (alebo iba pekáč potrieme),cesto naň vylejeme a rozotrieme. Pečieme v stredne teplej rúre 30-35 min.