Hubník
Autor receptu: bambulka51
Je to moravské veľkonočné jedlo.Je veľmi chutný,majú ho radi aj deti aj dospelí.
4 porcie |
15 minút príprava |
30-35 minút na 160 °C |
Postup
- Sušené hríby zalejeme studenou vodou,osolíme a necháme asi pol hodinu nabobtnať.V tej istej vode ich povaríme 15-20 min.Vody nemusí byť veľa,hríby sa v nej vlastne dusia.
- Do misy dáme žemle a nalejeme toľko mlieka,koľko žemle vsiaknu ,aby sa rozmočili.Uvarené a vychladnuté hríby aj s vodou,v ktorej sa varili,nalejeme k žemlám. Rozklepneme vajíčka, nastrúhame cibuľu a prelisujeme cesnak.Osolíme,okoreníme a poriadne všetko premiešame.Ak je hmota príliš riedka, prisypeme trochu strúhanky.
- Na pekáči rozohrejeme olej (alebo iba pekáč potrieme),cesto naň vylejeme a rozotrieme. Pečieme v stredne teplej rúre 30-35 min.