Hruškový kompót s pomarančom a hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento rok som mala na mojej hruške nejaké bodkavé plody...nebolo ich veľa, obrala som za 2 desaťlitrové vedrá a urobila som z nich chutný kompót a ešte budem robiť aj lekvár..

60 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrušky som obrala..
  2. poriadne som ich umyla a ošúpla...vybrala som jaderníky..
  3. pomaranč som poriadne umyla, utrela do sucha a pokrájala na kolieska, spolu aj s citrónom...hrušky som naložila do čistých pohárov..
  4. pripravila som si nálev: na 1liter vody som dala 600g. cukru a nálevom som zaliala ovocie v pohári..a zatvorila..
  5. sterilizovala som ich na 80st. 20min. prajem dobrú chuť..