Hruškový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ywett

najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú tie maslové (neviem presne aká je to odroda)...

15-20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vyšľaháme sneh.
  2. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
  3. Pridáme šťavu z citróna.
  4. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
  5. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  6. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a prekrojíme.
  7. Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie (papier som vymastila maslom a použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm) a poukladáme hrušky.
  8. Vylejeme cesto (kypriaci prášok nedávam)
  9. A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 20-25 minút.
  10. Necháme vychladnúť, koláč vyklopíme a dáme dole papier.
  11. Ľubovoľne ozdobíme.
  12. Prajem dobrú chuť!