Hruškovo-makový kysnutý koláč s hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tentokrát som zarobila kysnuté cesto podľa @enrrgizer.Pridávam link:http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecept/7657-recept.html

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dnes nebudem popisovať prípravu kysnutého cesta. Potrebovala som väčšie množstvo koláčov, preto som robila cesto podľa @enerrgizer. S cestom sa dobre pracuje. Spravila som na môj najväčší plech 34 x 44 cm slivkový osúch s makom. Zo zvyšku cesta som spravila tento hruškovo - makový koláč s hrozienkami. Sklenenú misku som vymastila. Rukami som rozprestrela cesto. Kraje som natrela olejom. Poukladala som na cesto polovičky hrušiek. Posypala som ich hrozienkami namočenými v ume.
  2. Nakoniec som na hrušky dala zvyšný mak, ktorý mi zostal zo slivkového osúchu. Koláč som ešte posypala cukrom, 1 čl vanilky a škoricou.
  3. Piekla som ho na 180°C cca 25 min.
  4. Prvý som upiekla slivkový osúch. Po ňom nasledoval hruškový.
  5. Tu je hruškový koláč v reze. Na ozdobu taniera som dala kúsok letného orgovánu.