Hruškovo-makový koláč

Autor receptu: brambora

Doma plno zomletého maku, v "komore" plno sladkých zaváraním. Tak čo s tým? ;)

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej, šľaháme... Pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a kyslú smotanu. Šľaháme dovtedy, kým cesto nebude bublinkovať. ;)
  2. Asi 3/4 cesta vylejeme na plech (ja som mala rozmer 32x21cm) a do zvyšného cesta pridáme mletý mak a premiešame. Makové cesto cikcakovo vylejeme na biele cesto a pridáme na malé kúsky nakrájané hrušky (7dcl pohár). Vrch posypeme škoricovým cukrom.
  3. Piekla som 20 minút na 180C.