Hruškový dezert

Hrušková pena s čokoládou a perníkovými sušienkami bez lepku

Autor receptu: novalim

Čakáte hostí a nestíhate nič napiecť? Máme pre Vás riešenie.* Náš dnešný jednoduchý a rýchly recept z Vás nielen urobí hviezdy každej párty, ale vám aj ušetrí kopec času. Uvarené a rozmixované hrušky so škoricou, voňavá čokoláda a naše perníkové sušienky Permonky bez lepku sú dokonalou kombináciou jesene. Stačí použiť pekné poháre a luxusný dezert je na stole.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrušky ošúpeme, odstránime jadierka, nakrájame na kocky a s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou ich rozvaríme domäkka. Následne rozmixujeme tyčovým ponorným mixérom.
  2. Do dezertných pohárov namrvíme na dno po 2 ks keksov Permonky.
  3. Pridáme 2-3 lyžice rozvarenej hruškovej peny, na to nastrúhame čokoládu a pokračujeme vo vrstvení, až kým neminieme všetky prísady. Na vrch položíme celé sušienky na ozdobu. Podávame ešte teplé.