Hroznový koláč

Hroznový koláč z pizzového cesta

Autor receptu: redakcia

Koláč alebo sladká pizza? Nech túto dobrotu z hotového pizzového cesta nazveme akokoľvek, doma sa po nej len tak zapráši.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pizzové cesto rozbalíme, preložíme na plech s papierom na pečenie. Okraje cesta jemne upravíme do oválneho tvaru.
  2. Na polovicu pizze natrieme čokoládovo-orieškovú nátierku. Na druhú polovicu pizze natrieme čerstvý smotanový syr. Ak namiesto smotanového syra použijeme kozí syr, bude mať pizza ešte zaujímavejšiu chuť. Navrch rozdelíme umyté bobule hrozna.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15-20 minút tak, aby boli okraje cesta zlatisté.
  4. Na čokoládovú časť upečenej pizze nasypeme nakrájané mätové lístky a na smotanovú časť pizze pridáme nasekané orechy a pokvapkáme medom.