Hroznová pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Na dnešnú oberačku :)

10
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Najprv si upečieme piškótu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme múku a škrob. Nakoniec pomaly vlejeme olej.
  2. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie ( 30x25 cm) a upečieme si svetlú tenkú piškótu.
  3. Po vychladnutí ju prekrojíme tak, aby väčšia časť nám vošla do formy na chlebíček a menšia časť pôjde na vrch.
  4. Pripravíme si plnku. Šľahačku si vyšľaháme, pridáme tvaroh, jogurt, kôru z citrónu, cukor. Vmiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu.
  5. Vmiešame umyté a odkvapkané bobule hrozna.
  6. Plnku si navrstvíme do pripravenej formy.
  7. Prikryjeme zvyšnou časťou cesta a dáme do chladničky na 2-3 hodinky.
  8. Ozdobíme zvyšnou plnkou, hroznom, príp. práškovým cukrom. Dobrú chuť !