Hroznová pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Na dnešnú oberačku :)
10 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup- Najprv si upečieme piškótu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme múku a škrob. Nakoniec pomaly vlejeme olej.
- Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie ( 30x25 cm) a upečieme si svetlú tenkú piškótu.
- Po vychladnutí ju prekrojíme tak, aby väčšia časť nám vošla do formy na chlebíček a menšia časť pôjde na vrch.
- Pripravíme si plnku. Šľahačku si vyšľaháme, pridáme tvaroh, jogurt, kôru z citrónu, cukor. Vmiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu.
- Vmiešame umyté a odkvapkané bobule hrozna.
- Plnku si navrstvíme do pripravenej formy.
- Prikryjeme zvyšnou časťou cesta a dáme do chladničky na 2-3 hodinky.
- Ozdobíme zvyšnou plnkou, hroznom, príp. práškovým cukrom. Dobrú chuť !
|