Hroznová piškóta
Autor receptu: ribana
Tu to piskotu robim pre kratkost casu .Mlujem ju lebo je lahodna a osviezujuca. Robievala ju moja mamka a ja ju sice nerobim casto ,ale len obcas. Je fakt vyborna a pochutnaju si na nej nie len majmansi maskrtnici.....:) .
25 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 175 °C |
Postup
- Najprv si pripravime pekac=vymastit a vysypat mukou. Umyjeme si vsetko hrozno ,pooberame ho a ak bobule su velke tak ich porozrezujeme na poli.Orechy a cokoladu nasekame na drobno.
- Do misky dame 7 bielkov a 25dkg krystal.cuk so stipkou soli .Slahame elektrickym slahacom do nie uplne tuheho snehu. Potom pridame sodu bikarbonu a zlahka miesame uz len varechou.Pomalicky pridame olej,vodu, zltky, muku hladku + polohrubu a stale zlahka miesame varechou. Ked mame krasne vymiesanu piskotu nalejeme ju na pekac tak ,ze nechame v miske priblizne zo 2 lyzice piskotoveho cesta a do neho vmiesame kakao,ktore nalejeme na biele piskotove cesto cikak.Na vrch poukladame hrozno,orechy nasekane , cokoladu nasekanu a posypeme vanilinovym cukrom.
- Pecieme vo vyhriatej rure pri 175 stupnov 35 minut. Dobru chut .25