Tvarohový koláč
Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Rýchly, jednoduchý, výborný.
30 porcií |
30-35 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na plnku.
- Vajíčka, cukor vyšľaháme do penista, striedavo pridáme olej, vlažné mlieko. Múku hladkú, polohrubú a prášok do pečiva preosejeme a po častiach vmiešame na miernych otáčkach mixéra do vaječného základu. Tvaroh a zbytok surovín premiešame spolu, nektárinky nakrájame na malé kocky alebo mesiačiky. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto.
- Tvarohovú plnku rozotrieme na cesto, rozložíme kúsky alebo mesiačiky ovocia.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40-45 minút do zlatista.
- Upečený a vychladnutý koláč pokrájame na rezy, kocky podľa seba a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.