Jablkový koláč
Hrnčekový jablkový koláč s orechmi a čokoládou
Autor receptu: ludka90
Hrnčekový koláč, ktorý sa rozplynie na jazyku. Skvelý ku kávičke.
20 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.
Orechy a horkú čokoládu posekáme na drobné kúsky.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
Postupné pridávame olej a šľaháme.
- Múku premiešame so škoricou a sódou bikarbónou, postupne pridávame do vyšľahanej vaječnej hmoty a dobre premiešame. Na koniec prisypeme pokrájané jablká, orechy a horkú čokoládu a jemne premiešame.
- Vyšší plech vystelieme papierom na pečenie. Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 200 stupňoch 35 minút.