Čučoriedkový koláč
Hrnčekový čučoriedkový koláč s tvarohom
Autor receptu: helena10
Jednoduché pečenie, ktoré zvládne každý. Použila som tohoročné mrazené lesné čučoriedky.* Hrnček je 250 ml.
Postup
- Cesto: Celé vajcia a žĺtok mixérom vyšľahám s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, mlieko. Nakoniec dávam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešam na hladké cesto.
- Hotové cesto nalejem do hlbokého pekáča 17 x 28 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie.
- Na celý povrch cesta lyžicou rozkladám tvarohovú náplň, ktorú som si vymiešala z uvedených surovín a tiež rozsypem neochutené mrazené čučoriedky posypané škrobom. Ak chcete, robte kôpky... Množstvo dávam od oka podľa vlastnej chuti.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Kontrola špajľou.
- Upečený koláč trochu ochladím a posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť!