Medvedie labky
Hrnčekové medvedie labky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Keďže cesto bolo orechové, je ho
dosť, môžu byť z neho rôzne
drobné koláčiky, orechy, rožteky...
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravme si suroviny na cesto.
- Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý tuk pokrájaný na menšie kúsky, vajíčko, med, mleté vlašské orechy a zbytok suchých surovín.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1/2 hodiny.
- Pripravíme formičky, ktoré naplníme cestom zarovno s formičkou.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
- Ešte teplé obaľujeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Ja som upiekla ešte aj orechy, viď foto.