Medvedie labky

Hrnčekové medvedie labky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Keďže cesto bolo orechové, je ho dosť, môžu byť z neho rôzne drobné koláčiky, orechy, rožteky...

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravme si suroviny na cesto.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý tuk pokrájaný na menšie kúsky, vajíčko, med, mleté vlašské orechy a zbytok suchých surovín.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1/2 hodiny.
  4. Pripravíme formičky, ktoré naplníme cestom zarovno s formičkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
  5. Ešte teplé obaľujeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Ja som upiekla ešte aj orechy, viď foto.