Hranolky z batátov

Autor receptu: 27janka

Batáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín. Jeden stredne veľký batát pokryje dennú potrebu vitamínu A, majú vysoký obsah vitamínu C, obsahujú vit. B5, B6 a mangán.mľ Ich pravidelná konzumácia nám pomôže zvýšiť imunitu, pozitívne ovplyvniť a zrak a získať energiu. Príprava je nenáročná, dajú sa využiť na veľa spôsobov. Ja som z nich pripravila hranolky na rýchlu večeru, ale sú chutné i ako príloha k hlavnému jedlu.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie dáme nakrájané batáty , pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, posypeme drvenou rascou, rozmarínom a pečieme 15-20 minút.