Hovädzie s hubami a fazuľovými strukmi (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Keď chcete rýchlo navariť a dobre sa najesť :) inšpirácia na : juliasalbum.com/

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenučké plátky proti vláknu a jemne ho poprášime kukuričným škrobom.
  2. Zo sójovej omáčky, cukru, chilli, ryžového octu, zázvoru a cesnaku vymiešame omáčku. Huby nakrájame na tenké plátky a na lyžici tuku ich opečieme do zlatista, nesolíme, odložíme bokom. Fazuľové struky naparíme približne 5 minút, ak sa Vám budú zdať tvrdé, môžete samozrejme dlhšie a hneď ich preložíme do vody s ľadom, aby ostali chrumkavé.
  3. Na rozhorúčenú panvicu, kde sme opekali huby pridáme za lyžicu tuku a poukladáme kúsky mäsa tak, aby sa neprekrývali a sprudka ich opečieme asi minútu s každej strany, sú to fofry, ja som mäso opekala na dvakrát. K opečenému mäsu pridáme huby a zalejeme omáčkou. Prudko varíme asi 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.
  4. Prihodíme fazuľové struky len prehriať a môžeme obedovať. Uvarte si k tomu ryžu, alebo čo Vám chutí...Mäso je šťavnaté, soľ mi nechýbala, stačila slanosť sójovej omáčky a za chvíľu máte s obedom vystaráno :)